C++ és un llenguatge de programació multiplataforma i  orientat objectes, és a dir, que suporta objectes. Els objectes podrien ser considerats entitats que contenen certes dades i que tenen associats determinats comportaments (mètodes). És un llenguatge de tipus estàtic —perquè cada variable ha de ser declarada amb un tipus— i fortament tipat, perquè per a una determinada operació que requereixi un tipus determinat de dades, el llenguatge no accepta altre tipus de variables, encara que siguin compatibles.

En primera instància, aquest llenguatge va ser creat per a afegir noves característiques i qualitats al seu predecessor, C. D’entre els punts forts d’aquest llenguatge, en destaquem que és un llenguatge potent i robust i que, tot i que la seva sintaxi i estructura no el converteixen en un llenguatge fàcil d’aprendre (com és el cas de Python), ens obre el camí a altres llenguatges com C# o Java.

Els camps d’aplicació de C++ són diversos, des de la creació de videojocs, aplicacions d’escriptori i aplicacions multimèdia fins la creació de  drivers i sistemes operatius,

A continuació, us convidem a visitar els següents enllaços per ampliar informació sobre aquest llenguatge:

  • En aquest petit resum trobareu informació sobre les característiques principals de C++.
  • Uns apunts sobre C++ de la Universistat de València, que contenen un llarg resum i ampliació de conceptes.
  • Una guía que conté alhora diversos enllaços per a provar codis escrits en C++.
  • La pàgina de Wiquipèdia sobre aquest llenguatge.
  • Un tutorial 
  • Un altre tutorial per a qui no el convenci el primer o vulgui tenir més informació.